CrimeTime

Reilun kaupan kustantamo

Arvostelukappale ja muissa kustantamiseen liittyvissä asioissa olkaa yhteydessä Jouni Tervoon jouni.tervo(at)crime.fi tai Harri Nykäseen harri.nykanen(at)kolumbus.fi.

CrimeTime on rikoskirjallisuuteen erikoistunut kirjailijaosuuskunta jonka jäseninä on 16 tunnettua kirjailijaa. Osuuskunnan kirjojen julkaisusta vastaa Pulitzer Oy jonka omistavat toimitusjohtaja Jouni Tervo,
tietokirjakustantaja Docendo Oy ja taiteellinen johtaja ja kirjailija Harri Nykänen. 

CrimeTime perustettiin vuonna 2011 ja se nousi muutamassa vuodessa maan johtavaksi kotimaisten rikoskirjojen kustantamoksi. Se on ollut uranuurtaja myös e-kirjojen ja äänikirjojen julkaisussa tekemällä
yhteistyötä mm. Elisa Kirjan ja Storytel äänikirjakustantamon kanssa.

CrimeTime on uudistanut koko kustantamisen käsitteen. Helsingin Sanomia siteeraten se on ”reilun kaupan kustantamo.”
Kun muissa kustantamoissa suurin kirjojen tuotosta osa menee kustantajalle, niin CrimeTimessä se menee kirjailijalle.

CrimeTimen kirjailijoita ovat Antti Tuomainen, Christan Rönnbacka, Eppu Nuotio, Harri Nykänen, Jarkko Sipilä, Juha Numminen, Juha-Pekka Koskinen, Kari Häkämies, Markku Ropponen, Marko Kilpi, Matti Rönkä, Max Manner, Outi Pakkanen, Seppo Jokinen, Tapani Bagge ja Tuomas Lius. 

Docendon ja CrimeTimen yhteistyö painottuu rikosaiheisten tietokirjojen julkaisuun. Jo nyt CrimeTime on julkaissut mm. Marko Lönnqvistin Elämäni gangsterina joka on ollut yksi myydyimpiä tietokirjoja.