Elämäni gangsterina (Marko Lönnqvist, Jarkko Sipilä) pokkari

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2017
  • Kirjailija : Jarkko Sipilä
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522892836
  • Sivuja : 356
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Marko Lönnqvistin Elämäni gansterina on ainutkertainen kuvaus rikolliseksi määritellyn moottoripyöräkerhon sisältä. Lönnqvist oli MC Cannonballin jäsen kahdeksan vuotta. Järjestäytyneen rikollisuuden tutkijat nimesivät hänet yhdeksi maan vaarallisimmista rikollisista.

Lönnqvist pyrki eroon liivijengin jäsenyydestä ajauduttuaan erimielisyyksiin Cannonballin johdon kanssa. Kiistan kärjistyttyä hän puukotti kerhon asekersanttia ja joutui pian itse murhayrityksen kohteeksi. Elokuvatyylisessä välienselvittelyssä ammuttiin kymmeniä laukauksia.

Väkivalta vei Lönnqvistin vuosiksi Sörkan vankilaan, jossa rajut mutta samalla itseironiset jengimuistelmat on kirjoitettu.

Käsikirjoitus valmistui Lönnqvistin vapautuessa loppuvuodesta 2015.

Kirjan on toimittanut rikostoimittaja, kirjailija Jarkko Sipilä.

Kirjailija

Jarkko Sipilä

Rikostoimittajana yhä työskentelevä Jarkko Sipilä on tunnetut erityisesti komisario Takamäki-sarjastaan.  Kaikkiaan kirjoja on syntynyt noin kaksikymmentä. Kirjoistaan Sipilä palkittiin Suomen Dekkariseuran Johtolanka-palkinnolla vuonna 2009.

1964 Helsingissä syntynyt Sipilä opiskeli Teknisessä korkeakoulussa pari vuotta ennen kuin pääsi Sanomien toimittajakoulun kautta Helsingin Sanomien toimittajaksi vuonna 1991. MTV3:n rikostoimittaja hän on ollut vuodesta 1996 lähtien. Koripalloilua nuorempana SM-tasolla harrastanut Sipilä valmentaa junnuja koripallossa ja jalkapallossa.  

Lue lisää

Kommentit